QUÈ FAREM AQUEST ESTIU?


Tothom estem desitjant que arribin les vacances per poder desconnectar, fer coses diferents i gaudir al màxim de la nostre família, però un cop han passat uns dies, ens comencen a venir al cap preguntes com:

-          Cal que siguin tant llargues les vacances d’estiu ?

-          Que podem fer per a que no s’avorreixi i a la vegada no estigui tant nerviós/a?

-          Quines activitats son les millors per no perdre aquest hàbits aconseguits durant el curs?

Doncs des de aquí us recomanem que no patiu tant pel possible avorriment del vostre fill ja que s’ha demostrat la gran importància que te aquest en l’aprenentatge dels propis sentiments, emocions i sobretot l’aprenentatge dels gran moments de soledat amb un mateix. A mes a mes s’ha demostrat que es en aquets moments de soledat  a on s’han creat els millors invents del mon, així que deixeu llibertat a la imaginació dels vostres fill i veureu com  poc a poc ells mateixos  demanaran aquets moments .

Tot i així sabem que moltes vegades es important tenir diverses activitats que fer amb ells, les quals recomanem des de el centre, i que a vegades costa imaginar-se que poder fer... Nosaltres diferenciem en activitats que es poder fer a casa i activitats al exterior:

A casa

-          Tabú: molts de vosaltres segurament el teniu a casa així que ja sabreu el seu funcionament, però des d'aquí us fem unes petites adaptacions. Podeu escollir objectes dl voltant i que no es puguin dir les paraules claus a l'hora de descriure, així aconseguirem crear un nou vocabulari i una millora del seu lèxic. Ho podeu fer en la llengua que sapigueu que més li costi.

-          Oracions inacabades: escriurem oracions de 4 a 6 ítems depenent de l’edat que tingui l’infant, les retallarem i les desordenarem, a continuació les haurà d’ordenar i llegir correctament .

-          Relaxació: No hi ha res millor que ensenyar-los el plaer d’estar tranquils, així que els hi ensenyarem a fer una bona sessió de relaxació posant musica tranquil·la , a poder ser clàssica, i els hi mostrarem a fer una bona respiració nas-boca.

-          Puzles: tenim dues opcions, fer puzles comprats o fer el vostres propis puzles, el moment de muntar el puzle es recomanable que aprengui a fer-los sol, per tal d’aconseguir una bona autonomia.

A l’exterior

-          Busqueda del tresor: amb els puzles fets anteriorment a casa, podem escriure pistes a la part de darrere, amagar cada pista al lloc a on esteu. Un cop hagin format tot el puzle hauran d’esbrinar amb les pistes quin es el tresor, que haureu pensat els papes avanç. Aquest joc treballarem el treball en equip, la lectura i la memòria.

-          Escriptura a la sorra: a la platja podem crear jocs d’escriure amb els peus a la sorra per tal de treballar l’escriptura.

-          La llista de la compra: ajudar a fer la llista per a què quan aneu a fer la compra vagi llegint un a un tots els productes que hagi apuntat.



A part de totes aquestes activitats, també recomanem continuar fent tasques a casa ja que així milloraran la seva autonomia així com les activitats recomanades des de l’escola, però sobretot no oblideu que són els vostres fills així que no trobem millor moment que aquest per coneixer-vos uns als altres millor i treballar la relació entre tots els membres de la família. Recordeu donar llibertats a l'hora de fer aquestes activitats, i no poseu pressió en aquestes, el més important és què fan i no tan com ho fan.
I sobretot recordeu que les vacances són per tots així que les heu de gaudir vosaltres també!!!


Bones vacances a tots!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TALLERS SETMANALS D'ESTIMULACIÓ COGNITIVA PER A LA TERCERA EDAT

QUÈ PUC FER SI EL MEU FILL/A QUEQUEJA?

QUÈ SÓN LES ADAPTACIONS METODOLÒGIQUES?