L'ADDICCIÓ ALS VIDEOJOCS : UN PROBLEMA SOCIAL


L'OMS ha inclòs l’addicció als videojocs com un transtorn en la seva nova classificació internacional de malalties mentals. Les estadístiques conclouen que té més prevalència en nois entre els 10 i els 35 anys . Acostumen a ser nois amb dificultat per relacionar-se amb els altres  o el món que els rodeja, amb baixa autoestima. Els adolescents són el grup més vulnerable a l’addicció dels videojocs , ja que, estàn en procés de construcció de la seva personalitat i són més sensibles al món que els rodeja . Per altre banda, els videojocs són molt atractius perque ofereixen una recompensa inmediata, i els hi ofereix la possibilitat d’evadir-se de la realitat .

QUAN CONSIDEREM QUE UNA CONDUCTA ÉS PATOLÒGICA?



Es considera un comportament patològic quan es realitza de manera compulsiva i pateixen síndrome d’abstinència i irritabilitat quan no poden jugar. Entre les conseqüències negatives podem trobar :
  • -          Ansietat
  • -          Irritabilitat
  • -          Alteracions de conducta
  • -          Insomni
  • -          Aïllament social
  • -          Baix rendiment escolar.
  • -          Salut física, provocant cada vegada més casos d’obesitat.




Què puc fer si he detectat aquesta situació?


El tractament  que s’ofereix en aquests casos és individual , grupal i familiar . Es treballa de manera cognitiu-conductual  amb l’objectiu d’aconseguir  l’autocontrol de la conducta del joc. A nivell familiar les pautes bàsiques anirien enfocades a controlar  i limtar les hores que passen amb aquesta activitat, jugar en espais comuns de la casa, no jugar més d’una hora seguida, interessar-se pel joc, control econòmic.

Si teniu qualsevol dubte , no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres, el nostre equip de psic`logues us atendrà de manera personalitzada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TALLERS SETMANALS D'ESTIMULACIÓ COGNITIVA PER A LA TERCERA EDAT

QUÈ PUC FER SI EL MEU FILL/A QUEQUEJA?

QUÈ SÓN LES ADAPTACIONS METODOLÒGIQUES?